O Nama

Naša misija

Naši napori su usmereni ne samo ka lečenju, već i ka prevenciji i očuvanju zdravlja žene. Stručnost, profesionalnost osoblja, najsavremenija medicinska oprema, kao i prijatna atmosfera ustanove, doprinose uspostavljanju snažnog poverenja kod pacijenata, koje nikad nismo izneverili. Zdrav i zadovoljan pacijent su naša ideja vodilja. Opremljeni savremenom medicinskom opremom, uz stručnu podršku dijagnostičkih laboratorija Beograda, brzo i tačno dolazimo do preciznih dijagnoza. Koristeći najsavremenije protokole lečenja naših eminentnih profesora ostvarujemo naš cilj: zaštita i unapređenje zdravlja žene.

Savremena kontrola trudnoće je jasno definisana Nacionalnim vodičem Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U ordinaciji smo u mogućnosti da u potpunosti ispunimo zadate kriterijume, a sve u cilju očuvanja zdravlja trudinice i dobijanja zdravog potomstva. U toku trudnoće, moguće su različite zdravstvene tegobe, koje direktno ili indirektno utiču na normalan razvoj trudnoće. Obezbeđujemo konsultativan pregled specijaliste opšte medicine, kao i drugih specijalnosti, brzu dijagnozu i pravilan izbor terapije, koja je u trudnoći specifična i često ograničena.

Zahvaljujući savremenom ultrazvučnom aparatu, sa adekvatnim sondama, uz stručnu pomoć konsultanata, sem ginekološkog utrazvučnog pregleda i pregleda trudnica, u mogućnosti smo da uradimo ultrazvučni pregled štitne žlezde, dojke, trbuha i Dopler krvnih sudova.

Pored standardnog kolposkopa, ordinacija poseduje i videokolposkop, odlične rezolucije, koji nam omogućava adekvatno memorisanje i praćenje stanja na grliću materice, vagine i vulve. Jedna slika menja hiljadu reči. Crtati promene koje su prisutne, pričati pacijentkinjama o trenutnom stanju, sa mogućim pravcima razvojem bolesti, kada je ona već preplašena i zabrinuta, nije ni malo prijatno, a još manje efikasno. Prikazati sliku promene pre i nakon adekvatnog lečenja, zadobijate poverenje pacijenta. Pacijent zna to da ceni, veruje nam i ishod lečenja je siguran.

Savremen način života sa svim faktorima rizika, sekusalne slobode , kako u svetu tako i kod nas, doprinele su povećanju prekancerskih promena na grliću materice. Uz redovne kontrole, u mogućnosti smo da ih rano detektujemo i preduzmemo adekvatno lečenje. Jedini smo u Kraljevu da kod indikovanih stanja uradimo LOOP/LEEP konizaciju grlića materice (konizacija omčom), sa adekvatnom patohistološkom dijagnostikom, kao i postinterventnim praćenjem stanja pacijenta. Intervencija je idealna kod mlađih pacijentkinja kod kojih tek predstoji trudnoća i rađanje. Dugogodišnje iskustvo u radu ovih intervencija, u savremene stavove struke, daje nam za pravo da ovu intervenciju preporučimo svima kojima je neophodna.

HPV infekcija, kodilomi (polne bradavice) poprimaju karakter epidemije. Rana detekcija i tipizacija virusa, ph dijagnostika, omogućavaju nam lako i adekvatno lečenje. Ordinacija poseduje aparate za krijoterapiju, terapiju radio talasima i laser, pa je uklanjanje kondiloma I lečenje promena na genitalnom traktu brzo, lako i efikasno.